82 glasova 3.8

Opis

Po scenariju i u režiji Kristofera Nolana, OPENHAJMER je epski triler sniman IMAX®  tehnologijom, koji publiku uvodi u paradoksalni život jednog zagonetnog čoveka. Kako bi spasao svet, moraće da rizikuje njegovo uništenje.
U ulozi Džeja Roberta Openhajmera gledaćemo Kilijana Marfija, dok Emili Blant tumači lik njegove supruge, biologa i botaničarke Ketrin Kiti Openhajmer. Dobitnik Oskara, Met Dejmon, glumi generala Lezlija Grouvsa Džuniora, direktora projekta Menhetn, dok je Robert Dauni Džunior u ulozi Luisa Strausa, osnivača Američkog komiteta za atomsku energiju.
Nominovana za Oskara, Florens Pju glumi psihijatra Džin Tetlok, Beni Safdi igra teoretičara fizike Edvarda Telera, Majkl Angarano glumi Roberta Serbera, A Džoš Hartnet pionira američke nuklearne nauke, Ernesta Lorensa.
U filmu OPENHAJMER takođe glumi i dobitnik Oskara Rami Malek, kao i osam puta nominovan za Oskara glumac, scenarista, producent i reditelj Kenet Brana, koji je ranije sarađivao sa Nolanom.
Radnja filma zasnovana je na knjizi koja je osvojila Pulicerovu nagradu, Američki Prometej: Trijumf i tragedija Džeja Roberta Openhajmera koju su napisali Kai Berd i pokojni Martin Džej Šervin. Producenti su Ema Tomas, Čarls Roven iz Atlas Entertejnmenta i Kristofer Nolan.
OPENHAJMER je sniman kombinacijom 65mm IMAX®  i 65mm trake velikog formata, uključujući, po prvi put ikada, IMAX® crno-belu digitalnu fotografiju.
Nolanovi filmovi, među kojima su Tenet, Dankerk, Međuzvezdani, Početak i trilogija Mračni vitez, zaradili su preko 5 milijardi dolara širom sveta i nagrađeni sa 11 Oskara i 36 nominacija, uključujući i dve nominacije za najbolji film.

Slike i video

1 videa

Repertoar

Rezerviši
  • James Dean 13:00