4 glasova 3.8

Opis

Strahinja i njegova žena Ababuo, oboje stari 28 godina, napustili su Ganu na početku migrantske krize. Uspeli su da stignu do Nemačke, samo da bi ih odande deportovali nazad u Beograd.
Srbija možda nije Nemačka, ali Strahinja daje sve od sebe da započne novi život. Vredno radi da dobije azil, trenira fudbal za lokalni klub i volontira za Crveni krst. Proces je, međutim, dugotrajan, i Ababuo, strastvenu ženu koja želi da postane glumica u Londonu, njihov život ne ispunjava.
Jedne noći stigla je nova grupa Sirijaca, na putu u Zapadnu Evropu. Jedan od njih je Ali, harizmatični levičarski aktivista. Ababuo mu se isprva ruga, ali već sledećeg dana, bez objašnjenja, odlazi s njim iz Srbije. Strahinja kreće balkanskom migrantskom rutom iz potpuno drugih razloga od svih ostalih: iz ljubavi.
Nova verzija srpske epske pesme Banović Strahinja, u kojoj savremeni afrički migranti zauzimaju mesta srpskih nacionalnih junaka. Istovremeno večna i  aktuelna, ova adaptacija preispituje identitet, tradiciju, rasu i ljubav.

Slike i video

1 videa

Repertoar

Rezerviši
  • Lauren Bacall 19:10