NAKON PREMIJERNOG PRIKAZIVANJA NA OVOGODIŠNJEM FESTU

„BARTONOVA AKADEMIJA“ U SVIM BIOSKOPIMA

Najnoviji film proslavljenog reditelja Aleksandra Pejna, „BARTONOVA AKADEMIJA“ (HOLDOVERS) od četvrtka, 7. marta stiže na redovni repertoar naših bioskopa. Ova emotivna i iskrena priča premijerno je prikazana našoj publici na ovogodišnjem FESTU, a od ove nedelje publika širom Srbije biće u prilici da pogleda film koji je oduševio gledaoce širom sveta.

„BARTONOVA AKADEMIJA“ već je doživela veliki uspeh i nagrađen je brojnim prestižnim nagradama. Pored osvojene nagrade Zlatni globus za glavnu mušku i sporednu žensku ulogu, film je nominovan je u 5 kategorija za Oskara: Pol Đamati nominovan je za nagradu za najboljeg glumca, Devajn Džoj Randolf za najbolju sporednu glumicu, Dominik Sesa za najboljeg sporednog glumca, Kevin Tent za najbolju montažu, Mark Orton za najbolju originalnu muziku, Aleksandar Pejn za najbolju režiju, a film je u nominaciji i za Oskara za najbolji film ove godine.

O FILMU: Proslavljeni reditelj Aleksander Pejn predstavlja nam svoj najnoviji film “BARTONOVA AKADEMIJA” (THE HOLDOVERS).  U centru priče se nalazi skromni profesor (Pol Đamati) prestižne američke škole, koji je primoran da tokom božićnog raspusta ostane u kampusu i vodi računa o nekoliko učenika koji nemaju gde da odu za praznik. Vremenom, on razvija neočekivanu povezanost sa jednim od njih, emotivno oštećenim, veoma pametnim, problematičnim učenikom (mladi glumac Dominik Sesa) i školskom kuvaricom koja je izgubila sina u Vijetnamu (dobitnica Zlatnog globusa, Devajn Džoj Rendolf).

Od 7. marta film će se prikzivati na redovnom bioskopskom repertoaru.

Trejler filma možete pogledati putem linka:

Related Article