ZASNOVAN NA PULICEROM NAGRAĐENOJ REPORTAŽI NJUJORK TAJMSA I DOGAĐAJIMA KOJI SU POTRESLI SVET

FILM „REKLA JE“ (SHE SAID) JE JEDINSTVENO SVEDOČANSTVO I PODSTREK KOJI SU ZAUVEK PROMENILI NAŠU SADAŠNJOST

Film „REKLA JE“ (SHE SAID) koji na repertoar bioskopa širom Srbije stiže 17. novembra predstavlja delo nemerljive važnosti i značaja, obrađujući jednu od najkontroverznijih i najvažnijih tema današnjice – seksualno nasilje i pomoć žrtvama da se njihov glas čuje. 

Novinarke Njujork tajmsaDžodi KantorMegan Tui i Rebeka Korbet, sprovele su opsežno istraživanje i napisale reportažu koja je nagrađena Pulicerovom nagradom, a kasnije pretočena u istoimenu knjigu Rekla je.

Dvostruko nominovana za Oskara, glumica Keri Maligan (Žena koja obećava, Obrazovanje) i Zoi Kazan (serija Zavera protiv Amerike, Moja ljubavna priča) glume reporterke, koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji – priča koja je pomogla pokretanju #MeToo pokreta, razbila decenije ćutanja oko teme seksualnih napada u Holivudu i zauvek promenila američku kulturu.

Film „REKLA JE“ predstavlja svedočanstvo o moći istraživačkog novinarstva i detaljno opisuje putovanje novinara i urednika koji su angažovani u neumornoj potrazi za istinom. Film naglašava hrabrost preživelih i svedoka koji su odlučili da istupe i zaustave serijskog seksualnog predatora. Zajedno, njihova posvećenost i hrabrost pokrenuli su nacionalnu debatu, pomogli da se osnuje #MeToo pokret i podstakli obračun sistema koji mu je to omogućio.

Trejler filma pogledajte putem linka 

Related Article