Od četvrtka 16. novembra, repertoar naših bioskopa biće bogatiji za naslov koji će publiku naterati da se zapita da li fikcija može postati stvarnost. Film „T.I. M.“ (T.I.M.) neće privući pažnju samo ljubitelja žanra, već široke publike koja pored vrhunske glume i originalne estetike, od umetnosti očekuje i ukazivanje na goruća pitanja društva u kom živimo.

Svedoci smo da veštačka inteligencija postaje sastavni deo naših života, a protagonisti filma „T.I.M.“ pokazaće nam šta može da se desi ukoliko se pomeri granica između ljudi i robota.

O FILMU: Abi i Pol se sele u malo mesto kako bi zajedno proveli kvalitetno vreme, ali tamo shvataju da će deliti svoj najsavremeniji “pametni dom” sa tehnološki integrisanim slugom. 

Abi radi u Intergejt Robotiksu kao šef odeljenja za protetiku i na poklon od šefa dobija T.I.M-a, humanoidnog robota. T.I.M. kuva i čisti, pravi savršenu kupku, božanstveno masira stopala i pruža besprekorne komplimente ili izuzetne reči utehe. Sve su to veštine od kojih se Polu diže kosa na glavi,  i on počinje da sumnja da je T.I.M. možda previše fokusiran na ispunjavanje Abinih potreba. 

Da li je u pitanju Polova paranoja dok se bori da pronađe posao i povrati Abino poverenje nakon neverstva u prošlosti? Ili T.I.M. zaista postaje opsednut Abi, koristeći svoju ogromnu inteligenciju (da ne pominjemo to da ima pristup svim uređajima ovog para) u želji da uzurpira Polovo mesto u kući? 

A ako je ovo drugo, koliko je daleko T.I.M. spreman da ide?  

Trejler filma možete pogledati putem linka: 

Related Article