„DOGMAN“

NOMINOVANO ZA PRESTIŽNU NAGRADU NA
VENECIJANSKOM FESTIVALU
DANAS STIŽE NA VELIKA PLATNA

Film renomiranog reditelja Luka Besona„Dogman“, koji je nedavnoočarao publiku na Venecijanskom filmskom festivalu, u distribucijiBlitz Filma danas stiže na bioskopska platna.

Ovo dugoočekivano ostvarenje, obećava da će postatinezaboravan klasik modernog filma, spoj fantastične režije i izvanrednih glumačkih izvedbi. Pozitivne recenzije filma već su preplavile Internet a mnogi ga porede sa Džokerom.

Glavna uloga u filmu dodeljena je talentovanoj i harizmatičnoj zvezdi Kejlebu Landri Džonsu, čija će vas interpretacija naterati da se zaljubite u priču i duboko osetite svaku emociju.

Film je nominovan za prestižnu nagradu „Zlatni lav“ na Venecijanskom filmskom festivalu, i tako se našao u najužem izboru od 23 filma.

„Kada god se desi nesreća, Bog pošalje psa“ – citirajućiLamartina, Beson nam predstavlja
priču o čoveku čija je sudbina bila obeležena traumom iz detinjstva ineopisivom hrabrošću koju je pokazao u suočavanju sa svojim demonima. Daglas, muškarac koji je kao dete doživeo brutalno nasilje od strane svog nasilnog oca, da bi ga zverski napali i psi koje izgladnjuje u kavezu. Međutim, umesto da ga napadnu, psi su ga iznenada zaštitili i postali su njegovi zaštitnici.

Reditelj Beson, inspirisao se pričom o bračnom paru iz Francuske koji je svoje dete držao u kavezu. Uvek se pitao, u šta se osoba pretvori nakon takvog iskustva?

 Takođe je istakao je da je najveći izazov bio raditi sa čoporom pasa.
„Jedna stvar koju nisam očekivao jeste 25 trenera sa po dva psa. Kako su psi naučeni da reaguju samo na glas svog vlasnika, kada je bio red na ‘akciju’, mogli ste čuti 25 ljudi koji istovremeno viču“, rekao je Besson.

Film „Dogman“ nas vodi na emotivno putovanje kroz život Daglasa, koji je odlučio pronaći svoj vlastiti put ka ozdravljenju. Njegova veza sa psima postaje ključ za njegovo preživljavanje i oslobađanje od tamnih senki prošlosti. U svetu gde društvena pravila često guše individualnost, Daglas će se suočiti sa izazovima i preprekama, ali će slediti svoje srce i prekomernu ljubav prema psima.

Reditelj Luk Beson je poznat po svom jedinstvenom talentu za stvaranje neverovatnih priča, a „Dogman“ je još jedan takav primer.

Ne propustite film koji je osvojio srca publike na Venecijanskom festivalu, a koji će definitivno osvojiti i vaša srca, bacivši vas u razmišljanje.

Related Article